Az orvos válaszol

A kaka a prosztatagyulladást kezeli

Kedves Látogatók!

Extra ajánló

Ezen az oldalon a gasztroenterológia és a hepatológia tárgykörébe tartozó kérdéseket tehetnek fel. A beérkező levelek igen nagy száma miatt sajnos nem tudok minden kérdésre válaszolni. Előnyben részesítem a publikus kérdéseket és azokat, amelyekre válaszolva úgy érzem valóban segíteni tudok. Kérem vegyék figyelembe, hogy levelezéssel nem lehet az orvosi vizsgálatot kiváltani és távolról nem lehet korrekt módon diagnózist megállapítani, kivizsgálást irányítani, illetve kezelésekről dönteni.

Gyerekekkel kapcsolatos kérdéseikkel kérem forduljanak gyerek gasztroenterológushoz, illetve gyerek hepatológushoz. Megértésüket köszönöm! Kérdések és válaszok Új kérdés Kedves Doktor Úr! Évente kontroll UH. A lassú növekedés és a septáltság miatt szakorvost javasolt az UH végző orvos. Kell aggódnom emiatt, illetve doktor úrnak mi a véleménye?

Nem tudom van e összefüggés, de laktoz intoleranciám is van, olajosabb, nehezebb étel után köldököm körül szúr, hasfájás, hasmenés előfordul, illetve az anti TPO is magas, ezt gyógyszerrel tartjuk szinten.

Előre is köszönöm válaszát. Kedves Kérdező! A kaka a prosztatagyulladást kezeli ultrahangvizsgálatot javasolok, ennek során szükség esetén mintavétel is történhet.

Ezek eredménye alapján lehet dönteni a további teendőkről. Panaszai összefüggésben lehetnek a hasnyálmirigyben látott elváltozással, de a laktóz intolerancia és a pajzsmirigybetegség nem. Üdvözlettel dr. Péter Zoltán Tisztetlt Főorvos Úr! Vastagbéltükrözés történt véres hasmenés miatt. A szövettani eredmény az alábbi. A szöveti kép nem specifikus.

Suasana Syuting Sinetron Putri Duyung Ditengah Laut - Tuntas

Kérdésem, hogy kell-e aggódnom, mit jelent ez a lelet? Köszönöm válaszát! Tisztelt Kérdező! A szövettani eredmény miatt nem kell aggódnia, nincs benne rosszindulatú elváltozásra utaló eltérés. Azt viszont mindenképpen tudnia kell, hogy a szövettani lelet az endoszkópos lelettel együtt képez egy egészet és a szövettani leletet az endoszkópos lelettel együtt, annak figyelembevételével pl.

rostos prosztatagyulladás krónikus prosztatagyulladás kismedencei fájdalom

Ezért azt javasolom, hogy a vastagbéltükrözést végző gasztroenterológussal beszélje meg a szövettani eredményt és azt is, hogy mikor javasolt kontrollvizsgálata. Akkor kb. Fél éve amikor nézték A kaka a prosztatagyulladást kezeli akkor 6,7 cm volt és most fél év múlva 7,7 cm és azt írták a papírra hogy az epehólyagot kissé dislocálja, enyhén comprimálja.

A máj értékei mindig is magasabbak voltak, de ezt annak tudtam be, hogy 15 éves korom óta epilepszia gyógyszert szedek. Lehet esetleg ettől magasabb a máj érték? Illetve a folyamatos puffadás, gyomorégés és a gyomorszájnál illetve a jobb bordaív alatti fájdalom? Előre is köszönöm válaszát!

prosztatagyulladás-kezelési programok kezelés a prosztatagyulladás alternatív módszerével

A májenzimek eltérései lehetnek a nagy FNH következményei, de panaszai valószínűleg nem. Ha biztos az FNH diagnózisa, akkor keressen fel egy májsebészetben járatos sebészt, hogy eldöntsék szóba jön-e műtéti vagy invazív radiológiai beavatkozás. Ha nem biztos az FNH diagnózis, akkor a képalkotó vizsgálatok eredményeit át kellene nézni a májsebészeti konzilium előtt egy ebben járatos radiológusnak.

Péter Zoltán Jó napot kivanok! Szeretném tudni mit lehet csinalni. Én már mütetet is vállaltam volna, de azt mondták 5 százalek antimikrobiális szerek prosztatagyulladás kezelésére élve maradok. Én úgy gondolom, hogy amikor az embert felfújják avval a gázzal mikor vizsgálnak, az nem távozott belőlem.

Nagyné Tisztelt Nagyné! Biztos nem a 7 évvel ezelőtti vastagbéltükrözés során befújt gáz okozza panaszát, valami más oka van.

Szexuális problémák

Péter Zoltán Tisztelt Főorvos Úr! Másfél évvel ezelőtt felismert 2 mm-es epehólyag polipom most elvégzett kontroll ultrahang vizsgálaton 6 mm-esnek mutatkozott. Az ultrahang vizsgálatot végző orvos szerint nincs semmi tennivalóm a későbbi újabb kontrollon kívül, engem azonban nyugtalanít a polip gyors? Szeretném tisztelettel kérni főorvos úr véleményét arról, milyen tennivalóim vannak.

Köszönettel, Dr. KI Tisztelt Kérdező! Ha Önnek kizárólag csak epehólyag polypja van és semmi más nem bonyolítja a helyzetet, akkor egyetértek kollégám véleményévvel.

a prosztatagyulladás minden csak egy könyv műtét prosztatagyulladás adenoma esetén

Tekintettel arra, hogy nem tudjuk, az elváltozás az elmúlt másfél év során mikor és milyen gyorsan növekedett, azt javasolom 3 hónap múlva történjék meg a következő ultrahangvizsgálat. Ha tovább növekszik a polyp és meghaladja a 10 mm-t, akkor el kell távolítani az epehólyagot. Vannak ritka betegségek pl. De a döntést befolyásolja az is, hogy van-e epehólyagkövesség a polyp mellett, illetve vannak-e Önnek panaszai.

Péter Zoltán Jó napot! Ultrahangon ekkor megállapították hogy a bordaivig meg van nagyobbodva a máj illetve a lép is.

  1. Orvos válaszol - Protexin
  2. Anapa prosztatagyulladás kezelésében
  3. Prosztatagyulladás: ismerjük fel időben! - HáziPatika

Hepatitis A B C teljesen negatív. Néha hányingerem van illetve enyhe fájdalmat érzek a lép illetve a máj környékén főleg étkezések után. Az első vérvétel előtt 9 hónapig szedtem egy új fogamzásgátlót Azalia illetve a második vérvételnél a kaka a prosztatagyulladást kezeli egy arcüreg gyulladásom amire antibiotikumot nem szedtem!

Sajnos az orvosom nem tudja mi okozhatja a gondot. Doktor úr Önnek lenne valami elképzelése hogy mi lehet a gond vagy esetleg lehet hogy a gyógyszer illetve a betegség okozta ezt? Tisztelt Hölgyem! A hepatitis B és hepatitis C kizárása nagyon fontos, de az emelkedett májenzimeknek a hepatitis A, B és C fertőzésen kívül sok más oka lehet, Az biztos, hogy májenzimei nem az arcüreggyulladása miatt emelkedettek.

Ha nem tudnak továbblépni háziorvosával, akkor az a javaslatom, hogy keressen fel egy hepatológust. Péter Zoltán Tisztelt Doktor Úr! Pár éve egy véradás alkalmával vírusos d-ágens nélküli B-tipusú hepatitist diagnosztizáltak nálam. A jelenlegi munkahelyemen A-tipusú hepatitis elleni védőoltást kapnak a dolgozók. Megkaphatom ezt a típusú oltást? Igen, megkaphatja, sőt javasolt is megkapnia. Kerekesszékes mozgáskorlátozott vagyok.

Véres hasmenésem volt, akárcsak mostanság! Mivel a kúpot,amit felírtak nekem nem tudom bent tartani, széklettartási gondjaim miatt, így nem tesznek velem semmit! Nem tudom mit lehetne tenni ez ügyben, mert nem tudok kilépni a házból sem, mert folyton hasmenésem van!

Megköszönném ha valami alternatívával tudnának nekem szolgálni. Újabban be is lázasodom! Ha nem tudja benntartani a végbélkúpot, akkor a gyógyszerbevitel más formáit pl. Keresse fel gasztroenterológusát és beszéljék meg milyen lehetőségek vannak a betegség kiterjedésének, súlyosságának, panaszainak függvényében. Édesanyámnak volt már epeköve és gyomorfekélye is.

Esetleg lehet ez öröklődő betegség? Mi okozhatja ezt a panaszt? Az epekövességre való hajlam örökölhető, gyomorfekély is előfordulhat halmozottan családon belül.

Ha nem szűnnek panaszai keresse fel háziorvosát vagy egy gasztroenterológust, hogy eldöntsék milyen vizsgálatokra van szüksége. Egy hasi ultrahangvizsgálat, vérvétel és egy Helicobacter pylori fertőzés keresésére széklet vizsgálat széklet Helicobacter antigén vagy kilégzési teszt urea kilégzési teszt jön szóba. Péter Zoltán Üdvözlöm! Akár ettől is lehetnek. A kaka a prosztatagyulladást kezeli érdemes lenne laktóz intolerancia irányába is vizsgálni, illetve ha nincs eredmény, akkor felkeresni egy gasztroenterológust Üdvözlettel dr.

Péter Zoltán.

Végbél fájdalmak Tisztelt Doktor! Én gyanakodtam rá, hogy ez a prosztata lehet. Azóta mérséklődött, de vissza visszatér.

Egy kérdésem lenne hogy kB 2 hete a székletem teljesen folyós vagyis víz majdnem ennek mik lehetnek az okai és kihez forduljak. Előre is köszönöm válaszát válaszukat Üdvözlettel: Krisztián Tisztelt Krisztián! Ha két hétnél hosszabb ideig tart egy hasmenés, mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ez lehet háziorvos vagy gasztroenterológus.

Az epekőben feltételezett koleszterin kő esetében minden orvos az epehólyag eltávolítását javasolja azt vélelmezik, ez lehetett az oka a hasnyálmirigy-gyulladásomnak egy évvel ezelőtt. Ilyen esetben melyik megoldás irányában érdemes gondolkodni: epehólyag eltávolítása, vagy ERCP?

Válaszát megköszönve: Tamás Tisztelt Tamás!

Szeretném a segítségüket kérni.

Az epehólyag eltávolítása az epehólyagkövesség  megoldását, az ERCP az epeúti kövesség megoldását szolgálja. Ha hasnyálmirigy gyulladása volt, akkor epeúti kövesség is lehetett előfordul, hogy ez magától megoldódik. Péter Zoltán Üdvözlöm Doktor úr!

Prosztatagyulladás - EgészségKalauz

Az lenne a kérdésem: nagyon magas a májfunkcióm GGTfáradékony vagyok, nagyon puffadások, emelett elég komoly emésztési problémám. Évek óta gasztroenterológiára járok, a hasi ultrahangon a hepar, elsősorban a bal lebeny kissé megnagyobbodott. Ajánlaná a hepatológiai vizsgálatot és a Fibroscan CAP vizsgálatot?

Ha a gasztroenterológiai konzultációk során tisztázódott a májbetegség oka, az ebből fakadó teendők és a várható lefolyás, akkor nincs szükség külön hepatológiai konzultációra és Fibroscan CAP vizsgálatra. Ellenkező esetben javasolom a hepatológiai vizsgálatot, melynek során eldől az is, hogy indokolt-e a Fibroscan CAP vizsgálat vagy sem. A kaka a prosztatagyulladást kezeli gyermekes édesanya vagyok, aki a második gyermeke születèse után egy epeműtéten is átesett!

Két éve volt a műtét, azóta napi több alkalommall van székletem! Erős görcsök, haspuffadás, hányinger kiséretében! Nem fogyok. Van mikor vizes, folyós, legutóbb azt vettem észre mintha "zselés" állagú lenne!

Gyanakodtam a tejre! De már ott tartok hogy bármit eszem, pár perc és a mellékhelységben találom magam!

Kérdések és válaszok

Előre is köszönöm a segítségét! Tisztelt Asszonyom! Ahogy Ön gondolta, lehet akár a tejtermékekben lévő laktóz is az oka, de az epeműtéttel is összefüggésben lehet és a kaka a prosztatagyulladást kezeli oka is lehet. Vizsgálatokat kellene végezni ahhoz, hogy kiderüljön mi a teendő.

Azt javasolom keressen fel egy gasztroenterológust. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy júniusában hasnyálmirigy gyulladásom volt. Azóta tartom a diétát. Érdeklődni szeretnék hogy akinek volt már ilyen betegsége, ihat-e valaha még alkoholt? Persze nem napi szintre gondolok, csak alkalmankénti koccintásra. Ez attól függ, mi volt a hasnyálmirigy gyulladásának az oka, teljes értékű volt-e a gyógyulás. Elméletileg nem lehetetlen az alkalomszerű, nagyon kis mennyiségű alkohol fogyasztása, de ezt gasztroenterológusával kellene megbeszélnie.

Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

Ha alkohol okozta a korábbi hasnyálmirigy gyulladást, szerkezeti változás vagy hasnyálmirigy elégtelenség maradt vissza, akkor semmiképpen nem kellene kockáztatni. Péter Zoltán Tisztelt Doktor úr! Feküdt már kórházban ahol beöntötték, távozott széklet.

miért nem távolítják el a prosztatát prosztatagyulladás miatt a prosztata gyulladása hogyan kell kezelni

Szervi elváltozást nem találtak.