Prosztata / prosztatagyulladás

Hólyag prosztatagyulladással, Prosztatagyulladás

Urotrin Tabletta Szedése

A felfázás húgyúti fertőzés a férfiakat is érinti: a prosztatagyulladás kialakulása A felfázás húgyúti fertőzés a férfiakat is érinti: a prosztatagyulladás kialakulása A női húgyúti gyulladásokról sokkal többet hallhatunk, mint a férfiakat érintő felfázásról. Ez elsősorban annak tudható be, hogy lényegesen gyakoribb a női felfázásos megbetegedések száma, elsősorban a rövidebb húgycső miatt.

A felfázás férfiaknál azaz urológiai fertőzések ritkábban alakulnak ki, ellenben ha a betegség egyszer már hólyag prosztatagyulladással, sokkal komolyabb szövődmények alakulhatnak ki, és lényegesen komplikáltabb, nehezebben hólyag prosztatagyulladással, mint a női gyulladások.

a prosztatagyulladás görcs

A fertőződés érintheti a húgycsövet, a hólyag prosztatagyulladással, a mellékherét, ondóhólyagot és a prosztatát is. Az alsó húgyúti fertőzés általában a prosztata vagy  a here- és mellékhere gyulladásával  társul.

hogyan kell kezelni a prosztatagyulladás rohamait

Milyen tünetei vannak a prosztatagyulladásnak? Fontos tudni, hogy egészen más tünetek jellemzik az akut és más a krónikus prosztatagyulladást.

a prosztata prosztatagyulladásának eltávolítása

Akut prosztatagyulladás tünetei Akut gyulladás esetén nem beszélhetünk kizárólag a prosztata gyulladásáról, valamennyire  más szervek is mindig érintettekmint például a húgyhólyag, a húgycső, esetleg az ondóhólyag.