Krónikus prosztatagyulladás - bizonytalan tünetek

Fertőző prosztatagyulladás

Tartalom

  fertőző prosztatagyulladás

  Vékony, gyenge sugárban történő vizelés, aminek oka, hogy a megduzzadt prosztata összenyomja a húgycsövet Állandó vizelési inger, mert a húgyhólyag nem tud teljesen kiürülni Gyakori vizelés, főleg éjszaka Vér a vizeletben vagy a spermában Fájdalom ejakuláció előtt és után Állandó bizonytalan fájdalom a nemi szervek, a kismedence területén fertőző prosztatagyulladás a deréktájon Merevedési vagy ejakulációs zavarok Természetesen nem minden férfi esetében fertőző prosztatagyulladás az összes felsorolt panasz, továbbá az intenzitásuk is eltérő lehet.

  Az akut prosztatitiszből könnyedén alakulhat ki krónikus prosztatagyulladás, főleg, ha nem megfelelő a kezelés vagy egyáltalán nincs is, így akár több hónapon keresztül be lehet fertőző prosztatagyulladás a prosztata, és folyamatosan kórokozók vannak a vizeletben és a spermában. A panaszok esetleg enyhülnek, de nem szűnnek meg.

  fertőző prosztatagyulladás

  Mindenképpen ajánlott urológus felkeresése, amennyiben ezeket a panaszokat tapasztalják. Prosztatagyulladás megelőzése Sok betegséghez hasonlóan ennek a kialakulását is sokszor fertőző prosztatagyulladás lehet előzni. Ez azonban leginkább a baktériumok által okozott prosztatagyulladásra igaz.

  fertőző prosztatagyulladás

  Ajánlott sok folyadékot fogyasztani, hiszen a rendszeres ivás fertőző prosztatagyulladás átmosódik a húgyhólyag és a húgyvezeték, így a kórokozók nem tudnak ott megtelepedni. Amennyiben már kialakult valamilyen húgyúti fertőzés, úgy javasolt annak mielőbbi kezelése, hogy a baktériumok ne tudjanak eljutni a prosztatáig.

  A különbség az, hogy ennél a típusnál a tesztekkel baktérium jelenléte nem igazolható. A triggerek közé tartozik a stressz, egy közeli ideg károsodása és a fizikai sérülés is.

  Természetesen a személyes higiéniára is fokozottan kell figyelni. A rendszeres szex hatására szintén nem tudnak megtelepedni a prosztatában a baktériumok, így nem tud kialakulni gyulladás. Kerüljük a sok ülést és a hosszan tartó kerékpározást!

  fertőző prosztatagyulladás